Sygdom

syge børn og dagplejeSyge børn kan desværre ikke komme i Anettes pasningsordning. Dels pga. smitten, men også fordi jeg ikke har ressourcer til at give den specielle omsorg, som barnet har brug for, når det er sygt. Har barnet feber – og feberen er over 38, kan barnet ikke komme hos mig, og I må finde et alternativ.

Ved mæslinger, fåresyge, skoldkopper, skarlagensfeber og røde hunde, må barnet komme i dagpleje, når det er feberfri og udslæt, hævelse eller sår er forsvundet.

Hvis barnet har diarre og opkast kan det på grund af stor smitterisiko ikke modtages i dagplejen før barnet har haft mindst 1 dag uden opkast, og når afføringen igen er normal.

Ved øjenbetændelse kan barnet modtages i pasningsordningen, når det er i gang med behandling.

Medicin gives kun i meget nødvendige nødstilfælde dagplejen, og kun hvis det er lægeordineret med barnets eget navn på medicinen.

Ved halsbetændelse, lungebetændelse, mellemørebetændelse o.l. der kræver penicillin, anbefales det at barnet har mindst 2 døgn hjemme i behandling,også selv om barnet ikke har feber.

Giver man sit barn smertestillende, må man gå ud fra det er fordi barnet er sygt og derfor bør være hjemme under opsyn af en anden voksen end mig.Jeg modtager IKKE børn der får smertestillende, da de stadig kan være smittebærende, hvilket gør at de andre børn og mig selv kan blive smittet.

Bliver jeres barn syg, vil jeg meget gerne have besked inden kl. 7.30, af hensyn til planlægning af dagen.

Bliver jeres barn syg i dagplejen  bliver i hurtigst muligt kontaktet,så jeres barn kan blive afhentet, og få den omsorg og ro det har brug for.

Flere oplysninger om børns sygdomme kan læses på www.sst.dk-smitsomme  sygdomme hos børn.

HUSK PÅ at lytte til jeres barn Selv om jeres barn ikke har feber, kan barnet godt have hovedpine, tænder på vej, forkølet og lignende. Hvilket gør, at barnet har brug for en stille og rolig dag i rolige omgivelser.

Bemærk, børn med 38 g. i feber, er et sygt barn og kan derfor ikke være i pasningsordning.

Anettes Private Pasningsordning - Nygade 6 - 9750 Østervrå - Tel. 26 35 19 23 - anette.nygade@gmail.com